Wood and Stones

Je ziet het wel vaker voorbij komen, hout gecombineerd met de stoere uitstraling van een betonlook tegel. Het is een combinatie welke perfect bij elkaar past.

Hout geeft een warme sfeer aan de stoere en industriële uitstraling van betonlook.

Tegelhuys Ommen werkt, op het gebied van maatwerk toepassingen, samen met Meubelmakerij Valk uit Den Ham.  Een meubelmaker welke zijn vak verstaat, meedenkt naar mooie oplossingen en waarbij er niet snel een grens bereikt wordt in de mogelijkheden.

Ook wordt er vaak een combinatie gemaakt van standaard onderkasten van Dansani met een afdekblad van massief eiken.

Wilt u ook eens wat anders dan anders? Dat kan! Kom gerust langs om samen de mogelijkheden te bespreken.

Oktober Woonmaand!

En dat betekent dat u de hele maand oktober maar liefst 20% korting ontvangt op ons hele assortiment. Van Wastafelkraan tot Tegellijm en van Vloertegel tot Toiletzitting.

Deze korting geldt niet i.c.m. andere acties of aanbiedingen.

badkamermeubel Dansani_med_hr

Wat voor badkamer wilt u rijden?

Een vreemde vraag als u hem zo leest wellicht maar, wanneer u een andere auto gaat kopen heeft u waarschijnlijk al heel snel een gedachte bij uw budget. Een auto die valt binnen de topklasse, middenklasse of misschien in het budget segment?

Bij een tegelvloer of badkamer werkt het eigenlijk exact zo. In ons assortiment is er ook sprake van verschillende segmenten. Wanneer u uw hele badkamer uitkiest in A-kwaliteiten en dus met A-merken zult u rekening moeten houden met eenzelfde budget. Maar wilt u minder geld uitgeven aan uw vloer of badkamer en zoekt u iets in het budget segment dan gaat daar ook een mindere kwaliteit mee samen.

Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat, wanneer u bijvoorbeeld een kraan uit het budget segment kiest, u niet kan verwachten dat u een Ferrari rijdt. En omgekeerd, als u een mooie Hansgrohe doucheset in uw badkamer wilt, dat u dan een Dacia prijs betaald.

Het zijn allemaal keuzes welke u moet maken op het moment dat u aan de klus gaat maar. Tegelhuys Ommen is een showroom waar wij diverse opstellingen hebben van voorbeeld badkamers en ook een heel aantal voorbeeld vloeren. Dat wat wij u in onze showroom laten zien is de middenklasse en de topklasse maar zoekt u meer iets in het budget segment dan kunnen wij u natuurlijk ook helpen.

Er wordt vaak gedacht dat je bij de Sani-Stunters of bouwmarkten moet zijn voor de scherpe prijzen. De tegel- en sanitair specialist is niet voor niks een specialist. De specialist weet waar Abraham de mosterd haalt en dus weet deze ook de weg door de verschillende segmenten.  Ja, er zijn specialisten die geen budget assortiment willen verkopen, dat is een keuze welke iedere ondernemer vrij staat. Mijn opvatting is dat ik, als specialist een badkamer of tegelvloer heb welke bij ieder budget past.

Ik als eigenaar van Tegelhuys Ommen kan niet in uw portemonnee kijken, en dat hoef en wil ik ook niet. Het is geen schande om een badkamer uit te zoeken in het budget segment of misschien wel een mix van segmenten. Voor mij is het soms lastig om in te schatten in welke hoek ik het moet zoeken maar uiteindelijk komen we er samen altijd uit. Wat voor ieder segment geldt is dat wij altijd proberen een eerlijke en concurrerende prijs te maken.

Iedere situatie is uniek. Mijn naam is Piet Velzel en ik verwelkom u graag in onze showroom om u van het juiste advies te voorzien!

Maatwerk Spiegels met Lijst

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Je kijkt er iedere dag in, de spiegel. Maar een spiegel hoeft niet zomaar een beeld terugkaatsend voorwerp te zijn. Een spiegel kan ook een mooi voorwerp in uw badkamer, gang of woonkamer zijn.
Tegelhuys Ommen biedt, in samenwerking met Lijstenmakerij Onder de Molen de mogelijkheid om een geheel eigen uitstraling te geven aan uw spiegel. Wilt u strak, modern, pompeus of minimalistisch? U vraagt, wij draaien!

Bent u kunstenaar, fotograaf óf heeft u gewoon een herinnering welke u in wilt lijsten? Ook  dan bent u bij Lijstenmakerij Onder de Molen op het juiste adres!

Tegels uit voorraad leverbaar tegen outlet prijzen

Tegelhuys Ommen heeft een mooie showroom met verschillende vlakken betegeld zodat u een goede indruk kan krijgen. Daarnaast hebben we een heel aantal opstellingen ingericht als badkamer ter inspiratie.

Maar daarnaast hebben we ook heel veel tegels op voorraad welke we aanbieden tegen outlet prijzen. Het principe is, bekijken, betalen en meenemen. Daar zijn de prijzen dan ook op gebaseerd.

  • BETONLOOK | 60X60 | €20,-/M2

Nieuwe opstellingen in de showroom

We zijn al even bezig in onze showroom maar willen u daar natuurlijk ook de resultaten van laten zien. Vandaag de eerste opstelling welke we gemaakt hebben in een landelijke stijl.

TEGELS:

Hierbij hebben we gespeeld met diverse kleuren en afmeting binnen de serie Carriere du Kronos van de fabrikant Kronos. Op de vloer een donkere vloertegel in 60×60 formaat met aan de linker wand diezelfde tegel in een 20×20 formaat. Aan de linkerkant (toilet) hebben we alle wanden in dezelfde kleur en formaat als de vloertegel geplaatst. Aan de rechterkant (douche) hebben we alle wanden in een meer crème tint verwerkt maar wel in het formaat 60×60. Op de voorwand hebben we in diezelfde crème tint een mooie muretto geplaatst.

BADKAMERMEUBEL:

U ziet hier het badkamermeubel van Dansani uit de serie Luna met een gekaderd front. Aan de boven- en onderkant hebben we in de kleur lava een paneel toegevoegd waardoor het een mooi geheel vormt. Het geheel is opgebouwd uit drie kasten van 60cm welke samen een meubel van 180cm breed maken. Aan de linkerkant ziet u een kast van 70cm breed welke op dezelfde manier opgebouwd is. Deze kasten zijn er diverse breedte maten en kleuren leverbaar waardoor u er een geheel eigen samengesteld meubel van kan creëren. We hebben hier gekozen voor een mooie ronde spiegel welke door middel van led verlichting een mooi accent over de achterwand geeft.

VERLICHTING:

Aan de voorwand hebben we twee tegelprofielen geplaatst waarin een led strip verwerkt is van Alferpro. Deze is er in diverse uitvoeringen. Dimbaar, in wittint of met RGB kleuren. Ook bestaat er de mogelijkheid deze via een app te bedienen.

 

de AquaBreeze®, een optimale wellness beleving!

Zoals al eens eerder gezegd, de badkamer wordt steed meer een ruimte in huis om te ontspannen.

Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke Hansgrohe Regendouche met Powderrain, een whirlpool, Geberit reservoir met Geurafzuigin, een douchetoilet of een Sunshower. Allemaal producten welke voor extra comfort zorgen.

Vanaf vandaag hebben we een nieuw product opgenomen die ook bijdraagt aan het wellness gevoel in uw badkamer. De AquaBreeze®

AquaBreeze

 

Met de AquaBreeze® creëert u een heerlijk ontspanmoment na het douchen… Door het drogen met warme lucht wordt een ongekende dermatologisch resultaat bereikt. Nog nooit voelde uw huid zo zijdezacht aan. En wat te bedenken van het heerlijke warme en veilige gevoel, omdat u tijdens het drogen volledig rechtop kunt blijven staan, zonder dat u nog moeite hoeft te doen voor de moeilijk bereikbare plekjes. De AquaBreeze® werkt door de duidelijke bediening heel eenvoudig en is speciaal ontworpen voor het gebruik in de natte ruimte. Daarom wordt het apparaat bij voorkeur in de douche zelf geïnstalleerd, voor het optimale droogresultaat.

Nieuwe serie: Damixa Silhouet

Slank. Scandinavisch. Aantrekkelijk.

Dankzij het zuivere, uitnodigende design past Silhouet prachtig in de keukens en badkamers van nu én die van morgen. Voor de wastafel is Silhouet verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes, zodat de kraan ook met een grote waskom op een werkblad kan worden gecombineerd. Voor een nog meer geraffineerde look heeft het stijlvolle douchesysteem van Silhouet een douchekop die door het zeer slanke design lijkt te zweven. Silhouet is de essentie van tijdloos Scandinavisch design, uitgevoerd in de ongeëvenaarde kwaliteit van Damixa.

Ontmoet de designers

Christina Halskov legt uit dat het doel met Silhouet was om een eenvoudige, moderne en aantrekkelijke serie kranen en mengkranen te ontwerpen.”De kraan, of die nu voor de keuken of badkamer is, is in moderne huizen naast een functioneel voorwerp ook een designelement. Wij wilden een serie échte, no-nonsense kranen ontwerpen die heerlijk in het dagelijkse gebruik zijn en ontzettend lang meegaan, zowel qua design als productkwaliteit.”

De serie Milestones, warme landelijke uitstraling

De serie Milestones is een bijzonder mooie en betaalbare nieuwe serie welke een imitatie van Belgisch hardsteen is.

Deze serie is leverbaar in de formaten 80×80 en 60×60. De zijkanten hebben een getrommelde kant waardoor deze tegel extra authentiek oogt.

 

Sunshower Deluxe Black

Sunshower Black Edition DeLuxe

De nieuwe Black Edition van Sunshower is er één die eigenlijk niet mag missen in een eigentijdse badkamer met mat zwart sanitair.

Deze fraaie inbouw variant heeft dezelfde eigenschappen als ‘normale’ Sunshower DeLuxe. En normale staan natuurlijk niet voor niks tussen aanhalingstekens want een Sunshower is natuurlijk niet normaal.

Met de keuze tussen UV licht of infrarood stralen kunt u even helemaal met ontspannen.  Deze nieuwe Black Edition is wel iets duurder dan de normale variant maar… wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

In iedere badkamer vind je ze, spiegels, en zoals op zoveel punten heb je legio mogelijkheden bij de keuze in spiegels.

De eerste vraag welke voorbij komt is natuurlijk; ‘wil ik een spiegel of een spiegelkast’? Veel mensen hebben een bepaalde afkeer van een spiegelkast omdat het hen herinnert aan die verschrikkelijke plastic dingen waarbij je de lades altijd moeilijk open of dicht kreeg. Tegenwoordig zijn spiegelkasten héle mooie toepassingen om op een beperkte ruimte erg veel ‘prullaria’ kwijt te kunnen.

Maar ook bij een ‘gewone’ spiegel heb je legio mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan diverse soorten verlichting, spiegelverwarming, sensor waarmee je hem aan en uit kunt doen. Maar ook een lichtregeling behoort tot de mogelijkheden.

Met de lichtregeling heeft je spiegel een traploze dimmer en kleurtemperatuur regeling van het licht. Op deze manier kan je voor iedere omstandigheid zelf de kleur van de spiegelverlichting bepalen. Wanneer je je aan het scheren of opmaken bent heb je goed licht nodig maar wanneer je lekker ontspannen in bad licht kan dat licht juist wel eens te vel of te kil zijn. Met de lichtregeling in de spiegel is dit geen enkel probleem.

Zoals gezegd zijn er spiegels met lampjes er bovenop maar er zijn ook spiegel met geïntegreerde verlichting. Ook daarin zijn er weer keuzes. Alleen een lichtbalk bovenaan, of boven en onder of alleen links en rechts.

Ook zijn er probleemoplossers.

Beslagen Spiegel:

Een veel voorkomend probleem is een beslagen spiegel. Hiervoor is een simpele oplossing, de spiegel verwarming. Deze is bij vrijwel iedere spiegel toepasbaar. Bij een spiegelkast is dit helaas niet mogelijk.

Spiegel bij een schuin dak:

Een schuin dak in de badkamer zorgt vaak voor een probleem bij de spiegel. Dansani heeft een Solo spiegel ontwikkeld welke op ieder gewenste positie geplaatst kan worden. Door de unieke vorm is dit dé uitkomst bij een schuine wand!

Genoeg keuzes dus, kom gerust langs in onze showroom!

Goede ventilatie in uw badkamer is essentieel!

Wanneer we aan het douchen zijn komt er veel condens in de badkamer. Wanneer een badkamer niet goed geventileerd wordt heeft tot gevolg dat de badkamer na ieder gebruik lang vochtig blijft.

Vocht heeft de nare gewoonte om in de poreuzere materialen te trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuursteen, hout of stucmaterialen en tegelvoeg. Maar ook uw kit randen zijn erg gevoelig voor vocht. Bij langdurig vocht zult u zwarte plekken en stippen in de siliconenkit krijgen die bijna niet meer schoon te krijgen zijn. Ook materialen zoals bijvoorbeeld een designradiator zijn geen fan van veel vocht en kunnen, bij een overdosis, gaan roesten op de naden.

Goede ventilatie is dus essentieel voor het behoud van uw badkamer, vraag is alleen wat de juiste manier is om dit te doen. Een vaak gehoorde opmerking welke bij ons in de showroom wordt gedaan is ‘ik douche altijd met het raam open’. Het idee van ventileren is dus vaak wel aanwezig alleen bij het open zetten van het raam zet u eigenijk uw afzuiginstallatie buiten werking. De afzuiginstallatie zal namelijk niet het vocht uit de badkamer halen maar rechtstreeks de buitenlucht via de afzuiginstallatie afvoeren, de badkamer blijft dus vochtig en u heeft waarschijnlijk het idee dat de afzuiginstallatie niet of niet goed werkt.

Het idee van de afzuiginstallatie is dat u uw raam en deur gesloten houdt. Als de afzuiging aan staat zal deze de lucht aantrekken onder uw (gesloten) deur door en op de weg naar het afzuigkanaal zal het vocht meegenomen worden naar buiten. Op deze manier is er sprake van de juiste circulatie. Het is dus ook belangrijk bij het aanleggen van de badkamer goed na te denken waar u de afzuiging in de badkamer plaatst.

 

De serie Rue de St.Cloud, een mooie robuuste serie tegels

Nieuw in ons assortiment, en op korte termijn in onze showroom te verwachten, is de serie Rue de St.Cloud van Ascot Ceramiche. Een mooie robuuste serie tegels welke uitermate geschikt is om een landelijke touch te geven aan uw tegelvloer of badkamer. De serie is leverbaar in drie verschillende tinten en in de formaten 10×20, 20×20, 60×60, 45×90 en 90×90. Ook zijn er in de diverse tinten drie verschillende mozaieken leverbaar.

Polis N.Y.C

We zijn bij Tegelhuys Ommen altijd bezig met het up-to-date houden van ons assortiment. Vandaag hebben we daarom de serie N.Y.C. van het Italiaanse topmerk Polis Ceramische toegevoegd. Deze serie is leverbaar in de maten 45×45, 30×60, 60×60, 45×90 en 90×90. Ook is er een 2cm dikke buitentegel variant voor beschikbaar waardoor u uw tegelvloer door kunt trekken naar buiten. Ter introductie bieden wij deze serie in het formaat 90×90 aan voor slechts €39,95 per m2. Deze actie loopt tot 1 april 2018.

Showroom opruiming van diverse badkamer meubelen

Binnenkort gaan we enkele aanpassingen doen in onze showroom.

Hierdoor hebben we een aantal (4) showroom modellen van badkamermeubels te koop tegen elke aannemelijk bod!

Kom gerust langs om ze te bekijken.

Dealerschap Damixa

Tegelhuys Ommen is dealer geworden van Damixa, Deens design met eigen klasse

“When design makes sense” is niet iets wat we zomaar roepen bij Damixa. Het is een filosofie die we altijd naleven. Het is essentieel voor ons dat iedere kraan die de fabriek verlaat voldoet aan onze eigen norm.En we eisen specifieke voorwaarden – zowel voor het uiterlijk als het innerlijk van de kraan. Vorm en functie moeten hand-in-hand gaan. Uiterlijk, bediening en slimme geïntegreerde functies moeten samenwerken als één geheel. ​​​​​​​

Het design van Damixa is diepgeworteld in de Deense en Nordic designtraditie, die vaak gekarakteriseerd worden door eenvoudige lijnen en tijdloos uiterlijk dat nooit ouderwets raakt. Maar we zijn ook nooit bang om deze traditie als een uitdaging te zien.We gaan de confrontatie aan met bekende concepten, testlimieten en nieuwe normen. Onze ontwerpers worden gedreven door een welhaast onmogelijke wens om dit Scandinavische design uit te diepen en te ontwikkelen. Tevens zijn zij in staat om dit design te koppelen aan innovatieve functies met daarbij constante aandacht voor gebruiksvriendelijkheid.

​​​​​​​Het uiteindelijke resultaat – de kranen, douchesets en douchesystemen die Damixa produceert – spreken voor zich. Of je nou naar de kraan kijkt, haar bedient of de lijst met slimme functies bestudeert, je herkent onmiddellijk een Damixa, wij zijn onze eigen klasse.

Ragno Eden, zeskant met een vintage look

De serie Eden van Ragno is een bijzonder mooie serie zeskant tegels met een landelijke stijl.

Uitgevoerd in twee kleuren en met verschillende patronen en patchwork.

 

Imola Ceramica Koala | Nieuwe soort Keramisch Parket

We hebben een nieuwe serie keramisch parket opgenomen in onze showroom. De serie Koala van Imola Ceramica. Deze serie heeft een mooie rustige uitstraling in tegenstelling tot de vele series met een druk patroon en noestwerk. Daarom maakt deze serie zich ook erg geschikt om bijvoorbeeld als visgraat patroon te gebruiken.

Wat nog meer opvalt zijn de formaten. De Imola Ceramica Koala is leverbaar in 20×120 en 20×180, deze twee uitvoeringen zijn 10,5mm dik. Maar in 20×120, 24×240 en 120×240 zijn ze leverbaar in 6,5mm dikte.

Heel bijzonder en bijzonder mooi!

KOALA by IMOLA

Bekijk hier de folder

Een schoon en hygiënisch urinoir met de StarBlueDisc Uri-Pad.

uri padGeen blokjes en/of vieze plastic roosters meer in uw urinoir, maar een fris ogend en ruikend urinoir voor iedereen.

Een Schoon Urinoir en een Frisse Geur.De Pad bevat een parfum dat gedurende 30 dagen uw urinoir en de toiletruimte voorziet van een frisse geur en vermindert schoonmaaktijden.

Het StarBlueDisc Uri-Pad Design.De Uri-Pad heeft een unieke vormgeving en is flexibel, hierdoor vormt de Uri-Pad zich naar het urinoir. Tevens heeft de Pad pinnetjes waardoor de urine minder zal opspatten. Hierdoor blijven het urinoir en de omgeving langer schoon.

Door de openingen zal urine zonder belemmering wegstromen. Tevens zorgt de Uri-Pad ervoor dat de afvoeropening wordt afgeschermd voor materialen, die de opening en de afvoerleiding zouden kunnen verstoppen, zoals bijvoorbeeld wc-papier en dergelijke.

De StarBlueDisc Uri-Pad lost niet op in water en blijft flexibel en hardt dus niet uit zoals andere urinoir matten. Tevens zijn de Uri-Pads 100% recyclebaar en kunnen dus bij het plastic afval.

 

Uiteraard verkrijgbaar bij Tegelhuys Ommen!

starbluedisc-uri-pad-citrus-a-5-stuks-oranje-sw88914_3 stacks-image-9746c39-798x354 stacks-image-e45cd32-800x532

Tegels zetten met een leveling systeem, hoe werkt dat;

leveling systeemLeveling Systeem

Wanneer je gaat tegelzetten is het altijd makkelijk om een hulpje erbij te hebben die helpt om een mooi eindresultaat te maken. Het Tegel Leveling Systeem.

Tegels hebben van zichzelf altijd een bolling. Dit komt omdat tegels tijdens het bakproces van buitenuit drogen. Het midden gedeelte zal dus altijd iets hoger staan dan de zijkanten. Op zich zijn hier normen voor waarbinnen het verschil moet blijven. Maar deze bolling is er mede de oorzaak van dat wordt geadviseerd om bij een langwerpige tegel nooit meer te overlappen dan 1/3 van het formaat. Als je dus een 30×60 vloertegel in verspringend verband wilt leggen dan mag deze maximaal 20cm verspringen.

Om tot een mooi eindresultaat te komen is er het leveling systeem ontwikkel. Doormiddel van T-clips welke onder de tegels komen te liggen en een keg welke aan de bovenkant zorgt dat de tegels vlak komen wordt er gewerkt naar een mooi eindresultaat.

image_84raimondi-levelling-system-tabel

Gebruik van starbluedisc toiletblokjes in een randloos toilet

starbluedisc

Starbludisc toiletblokken

Tegenwoordig komen er steeds meer spoelrandloze toiletten op de markt, waardoor er geen wc blokjes meer aan de rand van het toilet gehangen kunnen worden. Fabrikanten hebben hier op een mooie manier op ingespeeld door een toiletblokhouder te maken welke achter het bedienigspaneel zit. Speciaal hiervoor ontworpen zijn de Starbluedisc toiletblokken.

De meest voorkomende inbouwreservoirs zijn de Geberit UP100 en UP320. Voor het reservoir Geberit UP100 heeft PureBasic een Toiletblokhouder ontwikkeld. Voor het Geberit Reservoir UP320 heeft Geberit zelf een Toiletblokhouder ontwikkeld.

De toiletblokjes van Starbluedisc zijn 100% biologisch afbreekbaar en hebben een levensduur van 180 spoelingen (dit is gemiddeld 2,5 week). Om elk blokje zit een, in water oplosbare, biologisch afbreekbare folie. Deze folie lost compleet op en gaat niet verkleven in het binnenwerk van uw reservoir. De toiletblokjes bevatten geen bijtende bestandsdelen.

Gebruik dus geen toiletblokjes welke u in de supermarkt oid kunt kopen, deze kunnen het binnenwerk van uw reservoir aantasten.

Uiteraard hebben wij zowel de toiletblokhouders als de starbluedisc toiletblokjes veelal uit voorraad leverbaar.

 

starbluedisc-assortiment geberit-blokjeshouder

 

Provenza Gesso, betonlook met een linnenstructuur!

PROVENZA GESSO

provenza gessoGraag presenteren we u een nieuwe serie tegels, De serie Provenza Gesso is afgeleid van de afwerking van wanden met gips, naast het uitsmeren van het gips is de textuur van het gaas her en der in de tegel te zien. Een tegel die aansluit op een modern en industrieel interieur.

Gesso is tevens leverbaar in de maten 80 x 80, 40 x 80, 60 x 60, 30 x 60 cm en verschillende decor tegels als Dune in 30 x 60 cm, Esagona Patchwork (6-hoek tegels) 25,5 x 29,4 cm, Patchwork in 20 x 20 cm, een listello en mozaïek. Dat gecombineerd met 4 verschillende kleur nuances. Uiteraard is deze serie in onze showroom te bewonderen.

14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Folders

Wanneer u bouw- of verbouwplannen heeft is het altijd makkelijk om op voorhand wat informatie te verzamelen.

Wat is er allemaal en welke stijl wilt u hanteren. Zomaar een paar vragen die bij u naar boven kunnen komen. Om u een handje te helpen hebben wij op onze website (rechtsboven) de categorie ‘FOLDERS’ toegevoegd. Hier staan een heel aantal folders welke u, uiteraard gratis, kunt downloaden.  Wij zullen deze folders ook steeds aan blijven vullen met meer informatie maar mocht u in de tussentijd als ergens een folder van willen zien dan kunt u dit uiteraard aan ons mailen.

stoneview-tegels-2017-mail-1 17nldansanibr_396x560-jpgp132x186-q85-m132x186-framenumber1 bricklane_23772 restyle-ceramiche-marca-corona-227832-rel55c2ddfa