Aangenaam, we proberen kort wat over ons te vertellen. Tegelhuys Ommen is een relatief jong bedrijf. In 2013 hebben we onze deuren geopend maar de wens om ooit een eigen showroom te hebben was er al veel langer.

als kleine jongen was het natuurlijk ontzettend spannend om te zien hoe die vakman de tegels nog met specie aan de wand en vloer zette.

Na de schooltijd afgesloten, en m’n eerste baantje(s) gehad te hebben bleef dat idee steeds maar weer naar boven komen. ‘ooit een eigen showroom’. Dik 20 jaar geleden ging ik voor het eerst werken in een tegelzaak. Je moet immers wel alle details en vakkennis weten wil je ooit zelf iets beginnen.

Na enige jaren ging ik in Utrecht werken bij een groot internationale bouwmaterialen handel. Welke ook gespecialiseerd was in tegels maar dan meer richting de bouw en aannemerij, architecten en tegelzetters. Ook daar heb ik de nodige kennis opgedaan.

Op een bepaald moment kreeg ik de kans om bij één van Nederlands grootste groothandel in tegels te gaan werken als vertegenwoordiger. Met de auto rond vanaf de grote rivieren tot en met het noordelijkste puntje in Groningen. Langs bestaande showrooms en natuurlijk ook op zoek naar nieuwe klanten. Op die manier zag ik de branche weer van een héél andere kant.

In 2013 was het dan zo ver. Een groot feest en met een leuke openingsactie kwamen de eerste klanten over de vloer.

Op een gegeven moment kwam er steeds meer vraag naar sanitaire producten. Het begon met een inbouwreservoir en een toiletpotje maar dat werd al snel een ligbad of een badkamer meubel. Het was niet helemaal vreemd voor mij die badkamers maar het was ook niet zo dat ik daar alle kennis van in huis had.

Na een zorgvuldige selectie gemaakt te hebben van leveranciers en fabrikanten waarmee ik wilde samen werken en ook fabrieksbezoeken en cursussen gedaan te hebben werd het sanitair geïntegreerd in de showroom door middel van showroom opstellingen. Ik hoor wel eens van klanten ‘Jij bent ook altijd bezig met je showroom’ en dat is ook zo. Je bent namelijk nooit klaar. Zowel de tegel- als badkamer branche is continue in beweging. In mijn tijd als vertegenwoordiger had ik meerdere keren gezien dat het ook mogelijk is dat je showroom verouderd en dat je eigenlijk in badkamers rondloopt van tien jaar terug, en dat willen we natuurlijk niet.

We zijn alweer acht jaar onderweg..


Het is nu 2021 en we zijn al weer acht jaar onderweg. We hebben ons team uitgebreid met Josine. Zij heeft een opleiding gedaan als interieur adviseur en kan u ook helpen om een hedendaagse badkamer, vloer of toilet samen te stellen.

Ook dit jaar staan er weer enkele aanpassingen op de planning voor de showroom. Natuurlijk houden we jullie daarvan op de hoogte via onze website en onze Facebook pagina.