leveling systeemLeveling Systeem Wanneer je gaat tegelzetten is het altijd makkelijk om een hulpje erbij te hebben die helpt om een mooi eindresultaat te maken. Het Tegel Leveling Systeem. Tegels hebben van zichzelf altijd een bolling. Dit komt omdat tegels tijdens het bakproces van buitenuit drogen. Het midden gedeelte zal dus altijd iets hoger staan dan de zijkanten. Op zich zijn hier normen voor waarbinnen het verschil moet blijven. Maar deze bolling is er mede de oorzaak van dat wordt geadviseerd om bij een langwerpige tegel nooit meer te overlappen dan 1/3 van het formaat. Als je dus een 30×60 vloertegel in verspringend verband wilt leggen dan mag deze maximaal 20cm verspringen. Om tot een mooi eindresultaat te komen is er het leveling systeem ontwikkel. Doormiddel van T-clips welke onder de tegels komen te liggen en een keg welke aan de bovenkant zorgt dat de tegels vlak komen wordt er gewerkt naar een mooi eindresultaat. image_84raimondi-levelling-system-tabel]]>