Legrichting van tegels
legrichting van tegelslegrichting van tegels

Wanneer je nadenkt over het betegelen van je vloer komt vanzelf de vraag ‘Wat is de mooiste legrichting van tegels?’

Een veel gehlegrichting van tegelsoord antwoord is dan ‘over de korte kant’ want, zo wordt gedacht, dat maakt het optisch breder. Toch is dit een vaak gemaakte fout. Ondanks dat het leggen van de tegels in de breedte wel een breedte effect geeft zorgt het ook voor meer onrust in de ruimte. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de voeg.

legrichting van tegelsWanneer de tegels in de lengterichting geplaatst worden versterkt dit de lengte van de ruimte en geeft dit mooie zichtlijnen en daarmee ook meer rust in de ruimte.

De legrichting van tegels bepaalt dus voor een groot deel de uitstraling van de ruimte.

Let daarnaast ook op het gebruik van de kleur voeg. Een kleur voeg welke dicht bij de kleur van de tegel komt schept wederom rust terwijl een afstekende voeg voor meer contrast tussen tegen en voeg zorgt wat weer wat meer onrust geeft.

U kunt overigens deze verschillen bij ons in de showroom bewonderen.